4 portioner
Tillagningstid: ca 30-40 minuter
DU BEHÖVER
250 g blåmusslor utan skal
16 st vannameiräkor
4 dl avorioris
2 msk tomatpuré
1 förpackning saffran
1 kruka gräslök
3 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lime
½ gul lök
Olivolja
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Använd en paellapanna eller en rymlig non-stick stekpanna med högre kant.
2. Värm 5 dl vatten i en kastrull och lös upp grönsaksbuljongtärningarna. Tvätta riset.
3. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs i rikligt med olivolja och tillsätt lite salt. Rör i tomatpurén och fräs tills den blir tegelstensröd.
4. Häll i den varma buljongen och tillsätt riset jämnt över pannans botten.
5. Tillsätt saffran, paprikapulver och svartpeppar.
6. Koka i ca 5 minuter utan omrörning. Lägg sedan i musslorna och räkorna ovanpå, sänk värmen och låt puttra i ca 10 minuter.
7. Ta bort stekpannan från värmen, sätt på ett lock och låt det vila i 5-10 minuter.
8. Garnera paellan med hackad gräslök och skivad lime.
Servera!