text.skipToContent text.skipToNavigation

Korv med bröd på Mexikanskt vis


DU BEHÖVER

Scan Chorizo
French Hot Dog Bröd
Nachos, krossade
Koriander, hackad
Salladslök, skivad

Sweet & Sour Salsa:
5 dl krossade tomater
1 dl Sweet Chili-sås
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 st gul lök, hackade
150 g ananas, finhackad
Tabasco
Salt
Svartpeppar, nymald

Avokadoröra:
1 mogen avokado
1 lime
Tabasco
Salt
Svartpeppar, nymald

Ev. créme fraiche

Picklad rödlök:
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 st rödlök


GÖR SÅ HÄR

Sweet & Sour Salsa:

1. Blanda alla ingredienser till en härlig salsa.

2. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar efter eget tycke.

Avokadoröra:

1. Dela avokadon, plocka ur kärnan och gröp ut avokadon från skalet. Lägg den uttagna avokadon i en liten skål och mixa den till en krämig konsistens.

2. Pressa i limejuicen och blanda i tabasco, salt och svartpeppar efter egen smak.

3. Om du vill ha din avokadoröra krämigare kan du blanda i en klick créme fraiche.

Picklad rödlök:

1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något.

2. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk.

3. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat.

4. Löken är sedan klar att serveras och håller ytterligare 1-2 veckor i kylen.

Korv och bröd:

1. Stek korven. Snitta den gärna med en vass kniv innan, då blir den krispigare och tar åt sig smaken mer från toppingen.

2. Klipp upp och rosta insidan på french hot dog-brödet i stekpannan.

3. Fyll brödet med korven, sweet & sour salsa och avokadoröra. Toppa med picklad rödlök, krossade nachos, koriander och salladslök.

Servera och ät direkt!