text.skipToContent text.skipToNavigation

4 portioner
Tillagningstid: ca 30-40 minuter


DU BEHÖVER

Nuggets:
1
½ dl quinoa
1 påse Santa Maria Taco Spice Mix
1 gul lök
2 ägg
1½ dl mandelmjöl
Olja

Avokadosallad:
1 avokado, skivad
2 kvisttomater
2 salladslökar
½ gurka
1 lime
½ kruka koriander
150 g blandsallad

Servera med:
1 paket Santa Maria Tortilla Original Medium
1 burk Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo eller valfri sås


GÖR SÅ HÄR

1. Koka quinoan enligt förpackningen. Låt den sedan svalna.

2. Riv löken och blanda med den avsvalnade quinoan, mandelmjöl, ägg och Enchilada Spice Mix i en bunke.

3. Forma små nuggets av quinoablandningen och stek dem i olja på medelhög värme tills de är gyllenbruna och knapriga. Lägg dem på ett galler.

4. Skölj grönsakerna. Tärna sedan gurkan, skiva salladslöken tunt och tärna tomaterna. Lägg i en bunke. Tärna avokadon och hacka koriander, lägg sedan i bunken och pressa limejuicen över allt. Blanda.

5. Bred Lime & Jalapeño Mayo i mitten på varje tortilla. Fördela blandsallad samt avokadosalladen på varje tortilla, toppa med quinoa-nuggets och vik ihop till wraps. Servera genast eller slå in i smörgåspapper och ta med.