text.skipToContent text.skipToNavigation

6 portioner
Tillagningstid: ca 30-40 minuter


DU BEHÖVER

4 msk matolja
500 g kycklingfärs
1 påse Santa Maria Chicken Taco Spicemix
1 dl vatten
¼ isbergssallad
2 st kvisttomater
150 g riven ost
1 paket Santa Maria Tortilla Original Large (6-pack)
1 burk Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo eller valfri sås
½ påse Santa Maria Nacho Chips


GÖR SÅ HÄR

1. Stek kycklingfärsen i 2 msk olja. När färsen är brynt, tillsätt kryddmix och vatten. Blanda och låt vätskan koka in. Ställ åt sidan.

2. Skölj och strimla salladen grovt. Skölj och tärna tomaterna.

3. Värm tortillapaketet i mikron i ca 30 sek-1min, så blir de smidigare att vika.

4. Bred Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo i mitten på varje tortilla, lämna en fri kant på ca 4 cm runt om.

5. Fördela den stekta kycklingfärsen på varje tortilla i mitten. Placera tre nachos över färsen på varje tortilla och ett tunt lager av sallad, samt tärnad tomat. Toppa sedan med strimlad ost.

6. Vik ihop de ofyllda kanterna på tortillan till mitten i sex steg, till ett litet runt paket. Lägg de vikta sidorna nedåt på en skärbräda.

7. Värm en stekpanna med 2 msk olja och stek varje tortilla på båda sidor tills de fått gyllenbrun färg. Börja att steka den vikta sidan neråt, då fixeras formen.

8. Servera varm eller slå in i smörgåspapper och ta med ut. Ät snarast medan de är varma.


Tips! Du kan även ersätta kycklingfärsen med vegetarisk färs.