Revbensspjäll med honung- och chiliglaze
10 portioner
 
Du behöver:
2,5 kg Tjocka revbensspjäll
Salt
Smör
Glaze
2 dl Apelsinjuicekoncentrat
2 dl Flytande houng
5 msk Finhackad röd chili
2 tsk Rapsolja
2 tsk Cayennepeppar
2 st Pressade vitlöksklyftor
 
Gör så här:
Temperera köttet innan tillagning.
Sätt ugnen på 175 grader fuktig värme.
Blanda allt till glazen i en skål.
Koka köttet lätt för att få det mörare. Torka sedan av det och smörj in med salt och smör.
Ugnstillaga köttet tills kärntemperaturen når 65 grader för medium eller 70 grader för välstekt beroende på smakpreferens. Vänd köttet efter halva tiden och smörj in glazen, vänd den ytterligare en gång under tillagningen så att båda sidorna med glaze får färg.
Servera med färska örter och tillbehör!
 
Tips! Koka revbensspjäll innan du tillagar det i ugn. När köttet kokar ombildas kollagen till gelatin vilket gör köttet mörare.