text.skipToContent text.skipToNavigation

Raw Vegan Cheesecake med Passionsfruktstopping


DU BEHÖVER

Botten:
150 g mandlar
50 g valnötter
11 st mjuka dadlar
2 msk kallpressad kokosolja
1 nypa flingsalt

Fyllning:
4 dl naturella cashewnötter
1 dl kokosgrädde
½ dl ekologisk citronsaft
1 krm vaniljpulver
1 msk agavesirap
2 msk kallpressad kokosolja

Topping:
Passionsfrukt
Physalis


GÖR SÅ HÄR

Förberedelser:

Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten och låt stå i cirka 4 timmar eller i cirka 30 minuter i varmt vatten.

Botten:

1. Lägg mandlar och valnötter i en mixer och mixa tills de är i lagom små bitar.

2. Tillsätt dadlarna och mixa tills de blandats ut med nötterna.Testa att nypa ihop smeten, om den inte faller isär är den färdigmixad.

3. Häll ner botten i en springform och pressa ner den så att den blir kompakt.

4. Ställ i frysen.

Fyllning:

1. Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa med uppvärmd kokosolja och övriga ingredienser.

2. Mixa tills det blir en slät och tjock konsistens.

3. Häll i fyllningen i formen med hjälp av en slickepott.

4. Ställ i frysen i cirka 5 timmar.

Topping:

Gröp ur passionsfrukten och garnera ihop med physalis innan servering!