text.skipToContent text.skipToNavigation

1 pizza


DU BEHÖVER

Pizzadeg för 1 pizza (här hittar du recept på pizzadeg)

Fyllning:
125 g mozzarella
40 g taleggio
3 skivor tunt skivad prosciutto
ca 25 g färskriven parmesan
10 g ruccolasallad
Olivolja av god kvalitet
Flingsalt

Notering: För att anpassa receptet för fler antal pizzor, öka mängden ingredienser proportionellt.


GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att göra pizzadegen om du inte har färdig deg.

2. Sätt ugnen på 250°C (ca 225°C med varmluftsfunktion). Kavla ut degen tunt på en mjölad arbetsbänk och placera den sedan på en plåt med bakplåtspapper.

3. Dela mozzarellan och låt den rinna av i ett durkslag. Skär mozzarellan och taleggion i mindre bitar. Strö över lite flingsalt.

4. Fördela osten jämnt över pizzabotten.

5. Ringla över rikligt med olivolja.

6. Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

7. Toppa den nygräddade pizzan med prosciuttoskivor, parmesan och ruccola.

Servera direkt!


Tips! Lägg på färska tomater innan gräddning för att addera lite syrlighet till din pizza.