text.skipToContent text.skipToNavigation

2 portioner
Tillagningstid: ca 20 minuter


DU BEHÖVER

350 g Penne pasta
1 vitlöksklyfta
Olivolja till stekning

Grönsaker skurna i centimeterstora bitar, här kan du välja det som finns hemma, exempelvis röd lök, zucchini, paprika, ärter, körsbärstomater, babyspenat, morot, fryst sparris och broccoli
100 g parmesanost
Salt
Svartpeppar

Till servering:
1 citron, pressad
Persilja
Gastrino pinjenötter


GÖR SÅ HÄR

1. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna och ställ åt sidan.

2. Koka upp pastan enligt anvisningarna. Spara en skvätt av pastavattnet precis innan du häller av den.

3. Samtidigt som pastan kokar, steker du grönsaksblandningen i olivolja. Frysta och/eller hårda grönsaker kan behöva stekas lite längre, så börja med dessa och tillsätt de färska grönsakerna lite senare, tomater och pressad vitlök framåt slutet och eventuell spenat allra sist. Salta och peppra efter smak.

4. Blanda sedan ihop pastan med grönsakerna, det mesta av den rivna parmesanosten, citronsaft och späd med det sparade pastavattnet tills du får en lagom såsig konsistens.

5. Servera genast med resten av parmesanosten, lite persiljeblad och de rostade pinjenötterna.