text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner
Tillagningstid: ca 20-30 minuter


DU BEHÖVER

800 g spaghetti
300 g rimmat sidfläsk/pancetta
6 ägg
2 dl riven parmesanost
2 dl riven pecorinoost
3 dl pastavatten
Salt
Svartpeppar
Steksmör


GÖR SÅ HÄR

1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.

2. Vispa ihop äggen i en skål, tillsätt de rivna ostarna. Krydda med salt och svartpeppar.

3. Skär upp fläsket i 1 cm stora bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör, stek fläsket tills det blir frasigt.

4. Koka spaghettin al dente. Sila av pastavattnet med ett durkslag och spara 3 dl av vattnet.

5. Rör ned spaghettin i skålen med ost och ägg, tillsätt det frasiga fläsket och pastavattnet. Blanda väl och servera!


Tips! För extra krämighet, garnera rätten med en rå äggula.