4 st Marängbakelser
Tillagningstid: ca 2-2,5 timmar
DU BEHÖVER
Maräng:
2 äggvitor
1½ dl strösocker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl lemon curd (här hittar du recept på lemon curd)
Topping:
200 g färska bär
GÖR SÅ HÄR
Förberedelser:
1. Värm ugnen till 100°C.
2. Ställ fram äggvitorna en stund innan du börjar med marängen.
3. Rita ut 4 cirklar till botten på ett bakplåtspapper med 6-7 cm i diameter.
Maräng:
1. Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri ren bunke.
2. Vispa över ett vattenbad tills sockerkristallerna har löst sig helt.
3. Ta bort från vattenbadet och vispa sedan marängen med en ballongvisp eller i en bakmaskin tills marängen toppar sig och blir fast.
4. Häll marängen i en spritspåse och spritsa marängen på bakplåtspappret efter cirklarna. Spritsa hela cirkeln på det första lagret och sedan längs med kanterna så att det blir som små skålar i formen.
5. Grädda i den nedre delen av ugnen tills marängerna känns torra och lätta, cirka 45 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar i ugnen i cirka 1 timme.
6. Ta ut och lägg försiktigt över på ett galler.
Fyllning:
1. Vispa grädden hårt och vänd ner lemon curd.
2. Klicka ner fyllningen i marängerna och toppa med färska bär.
Servera direkt och njut!