text.skipToContent text.skipToNavigation

1 burk


DU BEHÖVER

3 st citroner, ekologiska
1¼ dl strösocker
60 g kallt smör
2 ägg
5 äggulor


GÖR SÅ HÄR

1. Tvätta citronerna och riv zest från en av citronerna. Pressa saften från alla tre citonerna.

2. Tärna smöret och ställ i kylen.

3. Häll citronsaft, zest, ägg och socker i en värmetålig bunke. 

4. Fyll en kastrull med lite vatten och låt det sjuda. 

5. Placera bunken över kastrullen med sjudande vatten och använd en ballongvisp för att röra om tills konsistensen blir tjock, cirka 5 minuter.

6. Ta bort bunken från vattenbadet och tillsätt de tärnade smöret. Rör om tills smöret har smält.

7. Sila av din lemon curd genom en finhålig sil med hjälp av en slickepott. Häll över smeten i en ren glasburk och förvara i kylen.