Ca 4-6 portioner
Tillagningstid: ca 50 minuter
DU BEHÖVER
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
250 g kantareller
250 g champinjoner
1-2 tsk svampfond
1 kruka persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
Svartpeppar
Stanning:
2 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl västerbottensost, riven
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200°C.
Pajdeg:
1. Tärna kallt smör, tillsätt vatten och knåda ihop det med mjölet.
2. Tryck ut pajdegen i en form och ställ den i frysen.
Fyllning:
1. Hacka svampen och stek den i en torr kastrull på låg värme.
2. Finhacka lök och vitlök.
3. Tillsätt smöret i kastrullen med svamp och sedan lök och buljong. Krydda med svartpeppar och låt fyllningen dra ihop sig. Hacka persiljan och blanda ner.
Stanning:
1. Blanda ihop ägg och matlagningsgrädde. Tillsätt den rivna västerbottenosten.
Montering:
1. Ta ut pajformen från frysen och blanda ner fyllningen och stanningen.
2. Ställ i mitten av ugnen och grädda i ca 25 minuter tills den fått fin färg och stanningen har stelnat.
Låt svalna innan servering!
- 1 ST
- LÅDA (10 ST)