text.skipToContent text.skipToNavigation

Ca 4-6 portioner
Tillagningstid: ca 50 minuter


DU BEHÖVER

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
250 g kantareller
250 g champinjoner
1-2 tsk svampfond
1 kruka persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
Svartpeppar

Stanning:
2 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl västerbottensost, riven


GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200°C.

Pajdeg:

1. Tärna kallt smör, tillsätt vatten och knåda ihop det med mjölet.

2. Tryck ut pajdegen i en form och ställ den i frysen.

Fyllning:

1. Hacka svampen och stek den i en torr kastrull på låg värme. 

2. Finhacka lök och vitlök.

3. Tillsätt smöret i kastrullen med svamp och sedan lök och buljong. Krydda med svartpeppar och låt fyllningen dra ihop sig. Hacka persiljan och blanda ner.

Stanning:

1. Blanda ihop ägg och matlagningsgrädde. Tillsätt den rivna västerbottenosten.

Montering:

1. Ta ut pajformen från frysen och blanda ner fyllningen och stanningen.

2. Ställ i mitten av ugnen och grädda i ca 25 minuter tills den fått fin färg och stanningen har stelnat.

Låt svalna innan servering!