text.skipToContent text.skipToNavigation

Ca 12 bitar
Tillagningstid: ca 1,5-2 timmar


DU BEHÖVER

Bärkompott:
200 g frysta hallon
100 g jordgubbar
2 dl syltsocker

Pajskal:
4½ dl vetemjöl
1 dl florsocker
100 g kallt smör
1 ägg
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
Smör att smörja formen

Garnering:
3 dl vispgrädde
2 dl färskost
300 g färska bär


GÖR SÅ HÄR

Bärkompott:

Koka ihop bärkompotten och låt svalna så att den tjocknar.

Pajskal:

1. Sätt ugnen på 175°C.

1. Mixa ihop pajdegen i en matberedare, mixa inte längre än nödvändigt.

2. Kavla ut degen ganska tjockt och klä en smörad pajform.

3. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pajdegen fått lite färg.

4. Ta bort formen och skjut över skalet på ett upphöjt galler så att det svalnar. 

Garnering:

1. Bred på färskost i botten av pajen, följt av bärkompotten.

2. Vispa grädden och spritsa eller klicka längs sidorna runt pajens mitt.

3. Garnera mitten av pajen med färska bär.

Servera!