Gastrinos Kebabgryta
10 portioner
Tillagningstid: ca 45-60 minuter
DU BEHÖVER
1½ kg Gastrino kycklingkebab
ca 7½ dl Gastrino ris långkornigt
150 g gul lök, strimlad
200 g röd paprika, strimlad
2 msk Gastrino tomatpuré
2 msk rapsolja
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlöksgranulat
2 tsk salt
1 l Gastrino krossade tomater
Garnering:
Crème fraiche eller turkisk yoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Koka 10 portioner ris enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Under tiden riset kokar, stek gul lök och paprika tills de är mjuka. Rosta tomatpurén lätt i rapsoljan. Tillsätt paprikapulver, vitlöksgranulat och salt, rör om ordentligt. Tillsätt de krossade tomaterna och de stekta grönsakerna. Koka upp och låt såsen sjuda försiktigt i ca 5 minuter.
3. Stek kycklingkebaben i olja tills den får en fin yta. Tänk på att vikten minskar med ca 15% vid stekning. Om du använder 1,5 kg stekt kebab, ger det en portionsstorlek på ca 125 g vid 10 portioner.
4. Rätten håller sig fräschare och godare om man inte blandar samman såsen och kebaben. Istället, häll såsen över kebabskivorna och toppa med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt.
Servera tillsammans med ris!