text.skipToContent text.skipToNavigation

Ca 24 bitar
Tillagningstid: ca 35-45 minuter


DU BEHÖVER

4½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 dl kakao
4 ägg
250 g smör
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
Flingsalt


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna.

2. Smält smöret och rör ner kakao.  

3. I en separat bunke, rör ihop ägg och socker tills det är väl blandat. Vänd sedan ner kakaoblandningen och sikta ner salt, vaniljpulver, bakpulver och mjöl.   

4. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Strö över flingsalt och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.  

5. Låt brownien svalna ordentligt och skär sedan den i rutor. Förvara brownie-rutorna i kylen.