4 pizzor
Tillagningstid: ca 1,5 timmar
DU BEHÖVER
Pizzadeg:
7 dl vetemjöl (Manitoba Cream)
50 g jäst
½ dl olivolja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
3 dl vatten
Topping:
600 g broccoli, fryst
1 st purjolök
7 dl crème fraiche, 32%
300 g hushållsost
1 msk smör att steka i
½ dl olivolja
Salt
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Ugnsvärme:
Sätt ugnen på högsta temperatur och använd undervärme med varmluft.
Pizzadeg:
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och ljummet vatten i en bunke.
2. Rör ner mjölet gradvis tills degen blir elastisk.
3. Låt pizzadegen jäsa under en bakduk på en lugn plats utan kall luft i minst 30 minuter.
4. Dela degen i 4 bitar och baka ut dem på ett mjölat underlag. Tänk på att inte vika in kanterna; de kommer att fluffa naturligt i ugnen.
Bas:
1. Tina broccolibuketter över kokande vatten i ett durkslag. Torka av och dela dem på mitten.
2. Lägg broccolin i en bunke och ringla över lite olivolja, salt och svartpeppar.
3. Tvätta och skiva purjolöken i tunna strimlor.
4. Stek 3/4 av den skivade purjolöken med smör tills den blir genomskinlig. Tillsätt sedan crème fraiche och krydda efter smak. Spara resterande purjolök för att använda som topping på pizzan.
Topping:
1. Bre på crème fraiche-röran på pizzabotten.
2. Lägg på riven hushållsost.
3. Fördela sedan broccolibuketterna och purjolöken över pizzan.
Tillagning:
1. Placera pizzan långt ner i ugnen på ett galler med bakplåtspapper.
2. Baka tills pizzan får en gyllene färg och blir fluffig på sidorna.
Servera!