text.skipToContent text.skipToNavigation

Ca 10-12 portioner
Tillagningstid: ca 30-45 minuter


DU BEHÖVER

Botten:
75 g smör
15 st digestivekex

Fyllning:
3 ägg
2 msk citronsaft
2 msk apelsinjuice
3 dl vispgrädde
1½ dl strösocker
300 g färskost
1 msk rivet citronskal
2 tsk vaniljsocker

Serveringsförslag:
Maränger
Citronmeliss


GÖR SÅ HÄR

Botten:

1. Mixa eller krossa digestivekexen. Smält smöret och blanda det med kexen.

2. Tryck ut blandningen i en springform som är ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen.

Fyllning:

1. Separera äggulan från vitan. Vispa äggulorna, strösocker och vaniljsocker pösigt i en bunke.

2. Rör ner färskosten. 

3. Skölj citronen och blanda i apelsin- och citronsaft samt rivet citronskal i fyllningen.

4. Vispa grädden löst och äggvitorna till ett hårt skum i separata bunkar.

5. Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten.

6. Häll smeten i formen.

7. Täck med plast och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

8. Ställ fram cheesecaken ca 15 minuter innan servering.

9. Garnera med maränger och citronmeliss.

Servera och njut!