Ca 10-12 portioner
Tillagningstid: ca 30-45 minuter
DU BEHÖVER
Botten:
75 g smör
15 st digestivekex
Fyllning:
3 ägg
2 msk citronsaft
2 msk apelsinjuice
3 dl vispgrädde
1½ dl strösocker
300 g färskost
1 msk rivet citronskal
2 tsk vaniljsocker
Serveringsförslag:
Maränger
Citronmeliss
GÖR SÅ HÄR
Botten:
1. Mixa eller krossa digestivekexen. Smält smöret och blanda det med kexen.
2. Tryck ut blandningen i en springform som är ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen.
Fyllning:
1. Separera äggulan från vitan. Vispa äggulorna, strösocker och vaniljsocker pösigt i en bunke.
2. Rör ner färskosten.
3. Skölj citronen och blanda i apelsin- och citronsaft samt rivet citronskal i fyllningen.
4. Vispa grädden löst och äggvitorna till ett hårt skum i separata bunkar.
5. Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten.
6. Häll smeten i formen.
7. Täck med plast och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
8. Ställ fram cheesecaken ca 15 minuter innan servering.
9. Garnera med maränger och citronmeliss.
Servera och njut!